2016-08-20 14:33:32• hírek • Szatmár.ro

Szentmise, koszorúzás, történelem és gyermekprogramok szombat délelőtt

Az államalapító király, Szent István ünnepe alkalmából ünnepi szentmisével kezdődödtt a PMN második napja, majd a résztvevők meg is koszorúzták a szobrát. A Széchenyi utcában a Szent István Kör tartott programot, de a gyermekek sem unatkoztak - őket bábelőadás, kézműves foglalkozások és hétpróba várta.

A Székesegyházban tartott ünnepi szentmisével vette kezdetét a Partiumi Magyar Napok második napja. A misét Nm. Ft. Schönberger Jenő celebrálta. Ezt követően a résztvevők a templom előtt gyülekeztek, hogy koszorúzással tisztelegjenek Szent István emléke előtt. Számos közintézmény, oktatási központ és civil szervezet képviselője koszorúzott, az esemény pedig a magyar himnusz eléneklésével zárult.

A Széchenyi (1 decembrie 1918) utcában állította fel tágas sátrát  a Szent István Kör. Itt Szőcs Péter elnök, Kereskényi Gábor polgármester és Pataki Csaba megyei tanácselnök köszöntőjét követően Szakály Sándor történész tartott előadást Magyarország belépéséről a második világháborúba. A programban szerepelt egyebek mellett a Nyíregyháza és Szatmárnémeti testvérvárosok értéktár-kötetének bemutatása és kiállítás is nyílt első világháborús emlékekből.

Eközben a színpad előtt a Brighella Bábtagozat színészei adták elő a kuflik kalandjait - Az egy kupac kufli című  előadásban szerepet kaptak a gyermekek is. Később ügyességi vetélkedőn vehettek részt a kicsik, a hétpróbán a próbák teljesítésével picula-pénzt lehetett szerezni, ezt pedig a játék végén ajándékokra válthatták be a gyerekek.


Kiemelt partnerek:
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség

Aranyfokozatú támogatók:
Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Al Capone Étterem és Motel, Woco

Ezüstfokozatú támogatók:
Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor a Trilak partner, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mindig Friss, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: